OM Venchi

 

 

 

Venchis vision och dagliga mål är att tillverka konfektyr av högsta kvalité, ha ett brett utbud och något för alla smaker!

 

  

Venchi använder endast noga utvalda, naturliga och färska ingredienser och det helst och främst kvalitetsråvaror från lokala aktörer. Kakaobönorna kommer från Latinamerika och Västra Afrika.

För att få fram den mest genuina kakaosmak, utan någon specifik smakkaraktär från bönornas ursprung, tillverkar Venchi sin choklad med en blend av bönor från olika plantage och ursprungsländer, detta för att få en så "chokladig" smak som möjligt. 

Venchi tillsätter inga konstgjorda fetter utan använder endast naturliga fetter från kakaosmör, hasselnötter, pistagenötter, mandel och olivolja. 

Chokladpralinerna från Venchi tillverkas fortfarande för hand och övriga produktionen är halvindustrialiserad. Slutprodukten som är handgjord är kanske därav inte alltidhelt perfekt i sin form och smakkaraktären kan variera från batch till batch, detta på grund av att endast färska råvaror används som får sin smak av säsongens skörd. Hjärtat av hela produktionen, recepten - sker på traditionellt, Italienskt vis för att skapa en produkt av högsta Italienska kvalité.

Venchi har sedan år tillbaka ett eget butikskoncept där de även säljer Venchi Gelato - äkta italiensk glass gjord på Venchi choklad. 

Venchi kombinerar det som är traditionellt Italienskt med nyskapande och kreativt tänkande vilket resulterar i ett brett utbud av produkter, vilken Venchi-produkt blir din favorit?

 

 

      

Webcore Dynamo - Ett enda verktyg för publicering, e-handel och kundkommunikation i digitala kanaler