"Perfektion. Inget mindre, alltid mer - ej jämförbart."

 

 

 

 

Amedeis perfektion har uppstått tack vare Cecilia Tessieri´s kärlek till choklad och hängivelse till hennes vision. Allt började med en idé och sökande att finna världens bästa kakaobönor för att kunna producera den bästa chokladen som var möjligt. En innerlig passion för choklad och hårt arbete, tillsammans med konstant sökande efter perfektion, är allt en del av det framgångskoncept och vad som gör Amedei till vad det är idag.

Amedei tillverkar sina produkter av kärlek, omsorg och med respekt för de allra finaste råvaror. Att Amedei endast använder naturliga ingredienser av högsta kvalité är en självklarhet. Helt fritt från sojalecitin! 

För att kunna tillverka exceptionellt bra choklad är det nödvändigt att hängivet följa alla viktiga steg i produktionen. Amedei är den enda chokladfabrik i Italien som har full kontroll över sin produktion från kakaobönor till färdig produkt.

 

Efter extremt noga kontroll av kakaobönorna, rostas de och för detta krävs stor expertis och erfarenhet för att bibehålla varje enskild bönas samkkaraktär från dess ursprung. När bönorna svalnat, krossas de och skalet avlägsnas. Bönorna krossas genom traditionell kvarnsten och kakaomassa bildas av kakaosmör och den torkade delen av bönorna. Därefter blandas massan med socker och övriga ingredienser till en harmonisk balans och perfekt blandning. Blandningen "conchas" därefter i 72 timmar, det viktigaste steget vid tillverkning av kvalitetschoklad, processen där alla aromer och det slutgiltiga, unikt välbalanserade resultatet träder fram. Det är efter det sista steget i tillverkningsprocessen - tempereringen som alla vi Amedei-älskare får njuta av det färdiga resultatet. 

 

 

Amedeis perfektion sitter inte enbart i de utsökta smakerna utan också i produkternas utformande och förpackningars formgivning.

Amedei är en dröm vars skepnad formas i choklad...

 

 

 

 

 

 

 

UTMÄRKELSER

2011

Amedei Number 9 – Golden Bean Award
Amedei Toscano black 63% - Guld
Amedei Cru Madacascar - Silver
Amedei Toscano black 70% - Silver
Amedei Toscano Red - Silver smaksatt mörk choklad
Amedei Toscano brown - Brons bästa mjölkchoklad

2009

THE GOLDEN BEAN Amedei – No 9
Amedei Porcelana - Guld
Amedei Toscano Black 70% - Guld
Amedei Milk chocolate with hazelnuts - Guld bästa smaksatta mjölkchoklad
Amedei Toscano Black 63% - Silver
Amedei Toscano Black 66% - Brons
Amedei Mörk choklad med mandel - Brons smaksatt mörk choklad


2008

THE GOLDEN BEAN Amedei - Toscano 63%
Amedei Porcelana - Guld
Amedei Chuao - Guld
Amedei Toscano 66% - Silver
Amedei Toscano 70% - Silver
Amedei "9" - Silver
Amedei Toscano Brown - Silver mjölkchoklad

2007

Amedei Chuao - Guld
Amedei Porcelana - Guld
Amedei Toscano 70% - Guld
Amedei "9" - Silver
Amedei Toscano Brown - Silver mjölkchoklad

 

 

Webcore Dynamo - Ett enda verktyg för publicering, e-handel och kundkommunikation i digitala kanaler