foto:

Olivolja från Barbera

 

Kallpressad, Extra Virgin Olivolja i härliga smaker som förgyller alla slags rätter! Barbera från Palermo, Sicilien har en över 100 år lång historia som olivoljetillverkare! Barbera utmärker sig i sin tillverkning genom att:

  • Olivträden planteras om minst 6 meters mellanrum, för att ge en skörd med mycket smak.
  • Oliverna plockas enbart för hand.
  • Oliverna kallpressas inom 6-12 timmar beroende på sort.

Skarmavbild_2016-05-26_kl._13.24.05.png
Olivolja - Citruskryddad, Barbera 250ml

Producerad av 100% Biancolilla. Skördas i december för hand.  Oljan får dra med sina respektive smaksättningar under 3 månader innan den filtreras. Använd till fisk-carpaccio och färska grönsaker.

Pris:
102.68 kr
Antal:
0
Skarmavbild_2016-05-26_kl._13.23.59.png
Olivolja - Chili och vitlök, Barbera 250ml

Producerad av 100% Biancolilla. Skördas i december för hand.  Oljan får dra med sina respektive smaksättningar under 3 månader innan den filtreras.

Använd tex. till pasta med färsk persilja och parmesan.

Pris:
102.68 kr
Antal:
0
Skarmavbild_2016-05-26_kl._13.24.12.png
Olivolja - Örtkryddad, Barbera 250ml

Producerad av 100% Biancolilla. Skördas i december för hand.  Oljan får dra med sina respektive smaksättningar under 3 månader innan den filtreras.

Används på grönsaksrätter, sallader och till grillköttet.

Pris:
102.68 kr
Antal:
0
Lorenzo3.jpg
Barbera - Lorenzo 3, 500ml

Producerad helt av oliven Biancolilla. Skördas för hand i sista veckan i oktober och första veckan i november. Kallpressad inom 6 timmar från det att den skördats. Mild arom med toner av grön tomat. Mild fruktig smak, välavrundad med lätt pepprig avslutning. Används till fiskrätter och sallader.

Ekologisk, DOP märkt. 
VINNARE 2013! Utsedd till bästa ekologiska olivoljan på marknaden under Bio Fach World Organic Fair. 

Pris:
284.82 kr
Antal:
0
Lorenzo5.jpg
Barbera - Lorenzo 5, 500ml

TILLFÄLLIGT SLUT! Producerad helt av oliven Nocellara del Belice, som kärnats ur före pressningen. Oliverna har plockats andra veckan i oktober för att få rätt fruktighet. Kärn-urskiljning sker försiktigt för att inte skada fruktköttet. Pressning sker inom 12 timmar från det att oliverna plockats för hand, under mycket låg temperatur. Kärnurskiljningen tar bort all bitterhet och ger en guldfärgad, mjuk smak med fin krämighet.

Pris:
284.82 kr
Antal:
0

Webcore Dynamo - Ett enda verktyg för publicering, e-handel och kundkommunikation i digitala kanaler